Print

Delegacija Saveza slijepih Federacije BiH u posjeti Udruženju slijepih Kantona Sarajevo

Delegacija Saveza slijepih Federacije Bosne i Hercegovine, u sastavu Zdravko Cigić dopredsjednik, Almas Kulović izvršni direktor i Veselin Rebić član Skupštine Saveza 20.decembra 2017.godine posjetila je Udruženje slijepih Kantona Sarajevo. Delegaciju je primio predsjednik Udruženja slijepih Kantona Sarajevo, sa saradnicima.

U dužem prijateljskom razgovoru aktuelizirana su mnoga pitanja od interesa za slijepe osobe, kako u Kantonu Sarajevo, tako i u cijeloj Federaciji Bosne i Hercegovine. Posebna pažnja posvećena je savremenim pomagalima za slijepe, njihovoj nabavci i obuci za korištenje. Dogovoreno je da u ovom pravcu zajednički djeluju sve organizacije slijepih u F BiH. Također je razgovarano o radu i djelovanju Udruženja slijepih i obezbjeđivanju podrške od stane države za njihov rad i djelovanje.

Tom prilikom delegacija Saveza slijepih Federacije Bosne i Hercegovine uručila je predsjedniku Udruženja 10 bijelih štapova, koji će se koristiti u okviru programa obuke slijepih za mobilitet i samostalno kretanje.