Print

Lions nisu zaboravili slijepe

U povodu obilježavanja 15.oktobra Međunarodnog dana slijepih – dana bijelog štapa, LIONS ZONA BiH je obezbijedila 10 bijelih štapova za slijepe osobe. Bijele štapove slijepim osobama, na svečanosti koja je održana 14.oktobra, u prostorijama Udruženja slijepih Kantona Sarajevo, uručio je predsjednik Lions zone BiH dr.Mehmed Kundurović, sa saradnicima.

Bijeli štapovi će biti od velike koristi za slijepe osobe jer će im olakšati kretanje i samostalno funkcionisanje.

Ovo je nastavak višegodišnje saradnje, jer Lions-i svake godine, povodom Dana slijepih doniraju određena pomagala slijepim
osobama.

.

U kratkim obraćanjima Hamdo Kentra predsjednik Udruženja i dr.Mehmed Kundurović predsjednik Lions zone BiH, govorili su o dosadašnjoj saradnji organizacija slijepih i Lions klubova, te o mogućim oblicima saradnje u narednom periodu.

2017.godine Lions-i će obilježiti 100 godina postojanja i rada , a najveći dio njihove aktivnosti bio je usmjeren na pružanje
pomoći slijepim osobama i njihovim organizacijama.

To je dobra prilika i za organizacije slijepih u BiH da iskoriste članove lions klubova, koji su ugledne ličnosti u našem društvu, ne samo za davanje materijalne pomoći, već da im pruže podršku i u zagovaranju zakona i drugih propisa , koji će unaprijediti položaj slijepih u Bosni i Hercegovini.

Članovi Udruženja slijepih zahvaljuju se Linosima na dosadašnjoj podršci i očekuju da se ova saradnja nastavi i unaprijedi.