Print

Lionsi nastavljaju podršu slijepim osobama

Lions Klub Sarajevo - Olimpijski grad je u okviru obilježavanja 100 godina lionizma u svijetu, 13.06.2017.godine Udruženju slijepih Kantona Sarajevo uručio 5 laptopa..

Laptope je predsjedniku Udruženja Kentra Hamdi uručio Tomislav Martinović predsjednik Lions kluba Sarajevo – Olimpijski grad. Predstavnici Lions kluba koji su posjetili Udruženje obećali su nastavak ovih aktivnosti. Predstavnici Udruženja slijepih i Lions kluba istakli su da im je cilj da svaka slijepa osoba , koja je obučena za rad na kompjuterima, dobije kompjuter. Do sada je u okviru obilježavanja 100 godina lionizma u svijetu, Udruženju slijepih uručeno 27 kompjutera, koji su dodjeljeni članovima Udruženja.

Udruženje slijepih se zahvaljuje lions klubovima u BiH na pruženoj podršci i poziva ih da zajedno nastave ove aktivnosti i očekuje da se i druge institucije, biznis sektor i istaknuti pojedinci uključe u ovu akciju i pomognu da ostvarimo zajednički cilj:"100 kompjutera za 100 slijepih osoba članova Udruženja slijepih Kantona Sarajevo".