Print

Načelnik općine Centar gospodin Nedžad Ajnadžić ponovo obradovao slijepe osobe koje žive na području općine Centar

Načelnik općine Centar gospodin Ajnadžić, sa saradnicima, 21.decembra 2017.godine ponovo je posjetio Udruženje slijepih Kantona Sarajevo. Sa direktorom Udruženja Zuko Fikretom i članovima Udruženja razgovarao je o mnogim aktuelnim temama, koje su od posebnog interesa za slijepe osobe, a za koje općina Centar može dati svoj doprinos u njihovom rješavanju.

Tom prilikom načelnik je uručio 5 laptopa, članovima Udruženja, koji žive na području općine Centar. Laptopi su obezbjeđeni u okviru akcije „100 računara za 100 slijepih osoba koje žive na području Kantona Sarajevo".

Prije 2 mjeseca, načelnik je također posjetio Udruženje i uručio 5 laptopa slijepim osobama. Općina Centar je ove godine obezbijedila 10 laptopa za slijepe osobe koje žive na području općine Centar. Načelnik je u svom obraćanju istakao da će se općina Centar maksimalno uključiti u sve aktivnosti Udruženja, koje su od interesa za slijepe osobe, a u nadležnosti su lokalne zajednice. Obećao je da će se u narednoj godini realizovati projekat ozvučavanja nekoliko semafora na ključnim raskrsnicama u neposrednoj blizini općine Centar. Direktor Udruženja Fikret Zuko se zahvalio na podršci koju pruža općina Centar ovom Udruženju i pozvao načelnike ostalih općina u Kantonu Sarajevo da slijede primjer općine Centar i načelnika Ajnadžića. Na taj način će slijepim osobama koje žive na području njihovih općina, olakšati svakodnevno funkcionisanje i povećati mogućnost njihovog uključivanja u sve društvene tokove.