Print

Održan trening pisanja i vođenja projekata

Udruženje slijepih Kantona Sarajevo u okviru projekta "Unapređenje dugoročne održivosti Udruženja slijepih Kantona Sarajevo i drugih organizacija slijepih u Federaciji BiH kroz edukaciju, zagovaranje i podizanje svijesti, koji podržava MyRight i Savez slijepih Švedske- SRF, organizovalo je trodnevni trening „Pisanje EU projekata i upravljanje projektnim ciklusom ". Trening je održan od 29.06. do 01.07 . 2018.godine, u Sarajevu u hotelu Holiday.

Trening je organizovan za uposlenike u udruženjima slijepih u Federaciji BiH.Na treningu je učestvovalo 8 osoba iz Udruženja slijepih Kantona Sarajevo, Saveza slijepih ZE-DO Kantona i Udruženja slijepih bosansko-podrinjskog kantona.

Cilj ovog treninga je jačanja kapaciteta udruženja slijepih na polju obezbjeđivanja finansijskih sredstava za rad i djelovanje udruženja. Osim teoretskog rada posebna pažnja je posvećena praktičnom pisanju projekata na teme koje su od posebnog interesa za slijepe osobe.

Trener je bio Zlatko Sarić koji ima dugogodišnje iskustvo u ovoj oblasti, a i poznavalac je situacije u kojoj se nalaze slijepe osobe i njihove organizacije

Mišljenje učesnika treninga je da je ovaj trening bio veoma uspješan i koristan, pogotovo za one osobe koje su prvi put prisustvovale ovakvim treninzima.