Print

Organizovan drugi trening pisanja i vođenja projekata

Udruženje slijepih Kantona Sarajevo u okviru projekta "Unapređenje dugoročne održivosti Udruženja slijepih Kantona Sarajevo i drugih organizacija slijepih u Federaciji BiH kroz edukaciju, zagovaranje i podizanje svijesti, koji podržava MyRight i Savez slijepih Švedske- SRF, organizovalo je drugi dvodnevni trening pisanja i vođenja  projekta ( PCM - Upravljanje projektnim  ciklusom) i RMB , za slijepe osobe članove udruženja slijepih u F BiH.

.Trening je održan  02. i 03. Novembra 2019.godine, u Sarajevu, u hotelu Hollywood.


Slijepe osobe , članovi Udruženja slijepih iz Tuzle, Travnika, Zenice, Gračanice  i Sarajeva dva dana su učili na koji način se priprema i piše prijedlog projekta. Osim teoretskog rada posebna  pažnja je posvećena praktičnom  pisanju projekata  na teme koje su od posebnog interesa za slijepe osobe.

Cilj ovog treninga je jačanje kapaciteta udruženja slijepih na polju obezbjeđivanja finansijskih sredstava za rad  i djelovanje udruženja slijepih u F BiH.

Treneri su bili Zlatko Sarić i Amna Alispahić koji imaju dugogodišnje iskustvo u ovoj oblasti, a i poznavaoci su situacije u kojoj se nalaze slijepe osobe i njihove organizacije.

Mišljenje učesnika treninga je da je ovaj trening bio veoma uspješan i koristan, pogotovo za one osobe koje su prvi put prisustvovale ovakvim treninzima.