Print

Organizovan trening „Pisanje prijedloga projekata“ za organizacije slijepih u Zeničko-dobojskom kantonu


Udruženje slijepih Kantona Sarajevo u okviru projekta  „Razvoj kapaciteta organizacija slijepih u F BiH 2015 – 2017.godina" , organizovalo je dvodnevni trening pod nazivom ,,Pisanje prijedloga projekata" , koji je održan  11. i 12. jula 2015. godine u Zenici.

Na treningu je učestvovalo 15 osoba, iz općinskih organizacija slijepih zeničko-dobojskog kantona: Zenica, Visoko, Kakanj, Zavidovići, Žepče i Tešanj.

Trening je organizovan s ciljem  jačanja kapaciteta organizacija slijepih osoba za pisanje prijedloga projekata, kako bi predstavnici ovih organizacija mogli samostalno napisati prijedlog projekta, u skladu sa identifikovanim problemima u njihovim lokanim zajednicama .

U skladu sa navedenim projektom, do kraja godine biće organizovan još jedan trening kako bi učesnici što bolje savladali tehniku pisanja i implementacije projekata.

Svi učesnici na treningu pokazali su veliko intereovanje i aktivno su učestvovali u svim segmentima treninga.
Trening su vodile Amna Alispahić i Safeta Baković koje su prethodnom trogodišnjem ciklusu implementacije projekta stekle zvanje trenera za pisanje i vođenje projekata.

Treninzi su dio projekta „Razvoj kapaciteta organizacija slijepih u F BiH 2015 – 2017.godina" koji finansira SIDA posredstvom MyRight-a iz Švedske, a koji se realizuje u saradnji sa Savezom slijepih Švedske – SRF.