Print

Organizovan trening „Pisanje prijedloga projekata“ za slijepe osobe u unsko-sanskom kantonu

Udruženje slijepih Kantona Sarajevo u okviru projekta „Razvoj kapaciteta organizacija slijepih u F BiH 2015 – 2017.godina" , organizovalo je dvodnevni trening pod nazivom ,,Pisanje prijedloga projekata", koji je održan 19. i 20. maja 2017. godine u Bihaću.

Na treningu je učestvovalo 15 slijepih osoba sa područja unsko-sanskog kantona.

Trening je organizovan s ciljem jačanja kapaciteta organizacija slijepih osoba za pisanje prijedloga projekata, kako bi predstavnici ovih organizacija mogli samostalno napisati prijedlog projekta, u skladu sa identifikovanim problemima u njihovim lokanim zajednicama .

U skladu sa navedenim projektom, do kraja godine biće organizovan još jedan trening kako bi učesnici što bolje savladali tehniku pisanja i implementacije projekata.

Svi učesnici na treningu pokazali su veliko intereovanje i aktivno su učestvovali u svim segmentima treninga.

Trening su vodile Amna Alispahić i Safeta Baković koje su prethodnom trogodišnjem ciklusu implementacije projekta stekle zvanje trenera za pisanje i vođenje projekata.

Treninzi su dio projekta Razvoj kapaciteta organizacija slijepih u F BiH 2015 – 2017.godina" koji finansira SIDA posredstvom MyRight-a iz Švedske, a koji se realizuje u saradnji sa Savezom slijepih Švedske – SRF.