Print

Organizovan trening „Pisanje prijedloga projekata“ za organizacije slijepih u zeničko-dobojskom kantonu

Udruženje slijepih Kantona Sarajevo u okviru projekta  „Razvoj kapaciteta organizacija slijepih u F BiH 2015. – 2017.godina" , organizovalo je dvodnevni trening pod nazivom ,,Pisanje prijedloga projekata" , koji je održan  05. i 06. decembra 2015. godine u Zenici.Na treningu je učestvovalo 15 osoba, iz općinskih organizacija slijepih zeničko-dobojskog kantona: Zenica, Visoko, Kakanj,  Žepče i Tešanj.

Trening je nastavak edukacije  s ciljem  jačanja kapaciteta organizacija slijepih osoba za pisanje prijedloga projekata, kako bi predstavnici ovih organizacija mogli samostalno napisati prijedlog projekta, u skladu sa identifikovanim problemima u njihovim lokanim zajednicama .

Svi učesnici na treningu pokazali su veliko intereovanje i aktivno su učestvovali u svim segmentima treninga.
Trening su vodile Amna Alispahić i Safeta Baković koje su prethodnom trogodišnjem ciklusu implementacije projekta stekle zvanje trenera za pisanje i vođenje projekata.

Treninzi su dio projekta „Razvoj kapaciteta organizacija slijepih u F BiH 2015 – 2017.godina" koji finansira SIDA posredstvom MyRight-a iz Švedske, a koji se realizuje u saradnji sa Savezom slijepih Švedske – SRF.