Print

Podrška općine Ilidža većoj inkluziji slijepih osoba

U okviru obilježavanja 15.oktobra – Međunarodnog dana slijepih, dana bijelog štapa, Udruženje slijepih Kantona Sarajevo je u  poslovnim prostorijama, organizovalo svečano uručivanje jednog laptopa koji je  nabavljen u okviru realizacije projekta "Upotrebom savremenih tehnologija povećati uključenost slijepih osoba”   sufinansiran od općine Ilidža u 2022.godini.

Predsjednica Udruženja Senija Okić je uručila laptop članici Udruženja Senadi Karišik  koja živi na području općine Ilidža.


Udruženje  slijepih već  nekoliko godine vodi  akciju, koja ima za cilj da se obezbijedi 100 računara, za 100 slijepih osoba u Kantonu Sarajevo.

Općina Ilidža je sufinansiranjem ovog projekta dala svoj doprinos ostvarenju zacrtanog cilja. Ovdje treba istači da su računari za slijepe osobe veoma važno pomagalo, te da im omogućavaju puno veću i bržu inkluziju u sve društvene tokove.

Udruženje slijepih Kantona Sarajevo se zahvaljuje općini Ilidža na pruženoj podršci i poziva i druge općine u Kantonu Sarajevo  da to isto učine.