Print

Trening "Pisanje prijedloga projekata"

Udruženje slijepih Kantona Sarajevo u okviru projekta „Razvoj kapaciteta organizacija slijepih u F BiH 2015 – 2017.godina" , organizovalo je dvodnevni trening pod nazivom ,,Pisanje prijedloga projekata" , koji je održan 21. i 22. maja 2016. godine u Sarajevu, u „TMP"- preduzeću za zapošljavanje slijepih osoba.

Na treningu je učestvovalo 18 osoba članova Udruženja slijepih Kantona Sarajevo.

Trening je organizovan s ciljem jačanja kapaciteta slijepih osoba za pisanje prijedloga projekata, kako bi mogli samostalno napisati prijedlog projekta, u skladu sa identifikovanim problemima u njihovim lokanim zajednicama .

U skladu sa navedenim projektom, do kraja godine biće organizovani slični treninzi za udruženja slijepih u hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Svi učesnici na treningu pokazali su veliko intereovanje i aktivno su učestvovali u svim segmentima treninga.

Trening su vodile Amna Alispahić i Safeta Baković koje su prethodnom ciklusu implementacije Projekta stekle zvanje trenera za pisanje i vođenje projekata.

Treninzi su dio projekta Razvoj kapaciteta organizacija slijepih u F BiH 2015 – 2017.godina" koji finansira SIDA posredstvom MyRight-a iz Švedske, a koji se realizuje u saradnji sa Savezom slijepih Švedske – SRF.